Frågor och Svar

Hur många gånger måste jag gå innan jag blir bra?
– Alla människor lagrar stress på olika sätt och under olika lång tid. Därför är frågan svår att svara på. En del människor känner en förbättring redan efter första behandlingen medan andra får vänta längre.

Ger behandlingar på en ung människa snabbare resultat än på en äldre?
– Nej, det beror helt på hur och under hur lång tid stressen är lagrad.

Kan jag gå på behandling trots att jag är förkyld?
– Det går alldeles utmärkt. Feber och förkylning är inget hinder, tänk bara på smittorisken. Bänken rengörs efter varje behandling.

Gör det ont?
– Det är väldigt individuellt. Första gångerna kan det kännas lite mer innan spänningarna släppt. Men efter en tid upplever oftast klienten behandlingen som mycket avslappnande.

Vad är stress?
– Vi utsätts dagligen för stress i olika former. En viss stress behövs för att vi ska kunna utvecklas och växa, annars skulle vi bli uttråkade och stagnera. Men om stressen blir för hög kan inte kroppen göra sig av med den och lagrar den i kroppen istället. Den kan vara fysisk/mekansik som fall, felaktiga lyft och dålig hållning. Emotionell stress som chock, depression, stress på jobbet. Kemisk stress som tillsatser i det vi äter, rengöringsmedel och föroreningar.

Är inte kroppen så vis att den kan ta hand om alla former av stress?
– Jo, till viss del. Men om det blir för mycket funkar det inte längre. Ett exempel är om du bryter ett ben. Detta är ett exempel på extrem fysisk stress för kroppen. Då behöver vi hjälpa kroppen med läkningen genom att gipsa benet.

Ska jag verkligen behålla kläderna på?
– Kroppen känner impulserna under behandlingen även om kläderna är på.

Varför ska skorna behållas på?
– Det är lättare för BRSutövaren att se skiftningen i ben/fot med hjälp av sulan på skon i stället för en rund häl.

Kommentera