BSR läker din kropp

Spända muskler eller smärta någonstans i kroppen? Då kan Body Stress Release, BSR, vara ett alternativ för dig. BSR är en process som hjälper kroppen att underhålla och läka sig själv.

Varje dag utsätts vi för stress i någon form. Stressen kan vara fysisk som olyckor, fall, felaktiga lyft och dålig hållning. Men vi kan även utsättas för kemisk eller emotionell stress. Om denna stress blir för stor för kroppen att hantera, blir den lagrad som stress och kan yttra sig i form av spänningar i till exempel våra muskler.

En låst muskel kan orsaka tryck på nerver vilket kan leda till smärta, stelhet eller domningar. Kroppens kommunikationssystem blir också irriterat vilket försvagar normala funktioner och läkningsprocesser.

Genom bestämda tryck i rätt riktning på specifika punkter frigörs stressen och musklerna kan slappna av. Ökad rörlighet, energi och reducerad smärta är något klienten kan uppleva. Body Stress Release har utvecklats i Sydafrika och praktiseras runt om i Europa, men i Norden är metoden ny .

Kommentera